Posjete Centru

Svratište za djecu ugroženu eksploatacijom od prosjačenja koje funkcioniše nešto manje od godinu dana u okviru Defendologija centra Crne Gore, danas 11.03.2015 godine posjetio je gospodin Zoran Ulama – Šef Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima sa svojim saradnicama g-djama Tatjanom Šuković i Daliborkom Mugoša. Prethodno je u organizaciji Opštine Nikšić u kabinetu Predsjednika opštine Nikšić gospodina Veselina Grbovića održan zajednički sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, Kancelarije za trgovinu ljudima i Uprave policije – CB Nikšić kao predstavnicom NVO Centar za romske inicijative g-djicom Fanom Delijom.

Šef kancelerije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama obišao je kancelarije Defendologija centra i uvjerio se u aktivnosti koje sprovodi ovaj naučno – stručni centar kao i način funkcionisanja Svratišta za djecu koja su ugrožena eksploatacijom od prosjačenja.
Svratište nakon završetka projekta (decembar 2014 godine) koji je finansirao Fond za aktivno građanstvo (FAKT) iz Podgorice, funkcioniše na žalost bez bilo čije finansijske podrške.

Na web stranici pod nazivom „Svratište“ možete pogledati fotografije o izgledu svratišta.